Йордан Камджалов на Античния театър

Други Пловдив

 

На 25-ти май 2019 г. от 20 ч. на Античния театър в Пловдив ще се състои музикален спектакъл „В кръга на песента”, ръководен от международно признатия диригент Йордан Камджалов. Този спектакъл е кулминацията в проекта „ЗаЕдно в кръга на паневритмията – хармония между тяло, ум и дух”, част от програмата на европейската столица на културата 2019 г.

Йордан Камджалов притежава не само изключително музикално дарование, той е определян като „философ между диригентите”, неговите музикални интерпретации и търсения надхвърлят конвенционалните представи за музикално изкуство, той превръща музиката в универсално средство за обущуване и съпреживяване.

През 2014 г. създава Музикална лаборатория за Човека с цел да прави „максимално качествена музика с максимално смислени хора”. Чрез музикалната лаборатория за Човека и основания от него международен оркестър GENESIS ORCHESTRA Камджалов представя цялостна Концептуална културна платформа, основана на изключителен професионализъм и високо качество.

„България пее” е мотото на предстоящия спектакъл, обединяващ изпълнители и публика. Маестро Камджалов ще представи свои авторски разработки върху втората част от паневритмията на Петър Дънов „Слънчеви лъчи” , съдържаща традционни български фолклорни мотиви.

Входът за събитието е свободен.

https://www.youtube.com/watch?v=LllCmYDajgk&feature=share&fbclid=IwAR0HHyqRQyS7tghk05LMevXaIwiJyMxqiXRBNg5yIIHK0OE2mGaSmTB2mI0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *