Какво се крие във всяка жена

Лирични отклонения Развитие

     

Как да използвате своите 10 неподозирани женски сили, за да постигнете кариерата и живота, които искате сега

„Жената представлява един съвършен кръг. Вътре в нея е силата да създава, да подхранва и да преобразява.“                                                                                                                                        Даян Маричайлд

„Колкото по-смели са обещанията ви, толкова по-голяма е наградата.“

                                                                                                                                     Вики  Л. Милацо

 Какво би представлявал животът ви, ако всеки негов момент е богат, осъществен и преливащ от радост? Помислете си само – здравето ви, отношенията, кариерата, духовността и финансите ви са в най-добрата  си форма  и вие приветствате всеки следващ  ден с енергия и ентусиазъм, независимо какво ви очаква. Как бихте постигнали това?

Споделям  компетентното мнение на една жена, майка и съпруга, която  е достигнала до тези заключения след дългогодишно  обучение като магистър  и служител в здравеопазването, както и в частния сектор  и  по-късно като правен  консултант.

Дайте си пет обещания, за да отключите десетте сили, които се крият във вас

Петте обещания ПРЕДОСТАВЯТ ГОРИВО:

На земята няма две жени, които да си приличат като две капки вода по начина на живот, социалния си произход  или желанията си и все пак ние разполагаме с дадени сходни сили. Във всяка жена се крие невероятен огън, който веднъж разпален, може да освободи  вулканичен потенциал.

1 – ЩЕ ЖИВЕЯ И ЩЕ РАБОТЯ СЪС СТРАСТ

2 – ИЛИ ЩЕ СЕ ЗАХВАНА ЗДРАВО ИЛИ ДИРЕКТНО ЩЕ ГО ОТХВЪРЛЯ

3 – ВСЕКИ ДЕН ЩЕ ПРИЕМАМ  ПО ЕДНО ДЕЙСТВИЕ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА МОЯТА  ПЛАМЕННА     ВИЗИЯ

4 – ПОСВЕЩАВАМ СЕ НА ТОВА ДА БЪДА ДОБРА УЧЕНИЧКА  ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ

5  – ВЯРВАМ, ЧЕ  КАТО ЖЕНА НАИСТИНА МОГА ДА ПОСТИГНА ВСИЧКО

 

Дайте голямото си обещание, и то още СЕГА

„Зарекох се да хвана съдбата за гушата и така да я разтърся, че да ми пусне живот.”

                                                                                                       Луиза Мей  Олкът

 1. ОГЪН – ЩЕ ЖИВЕЯ И ЩЕ РАБОТЯ СЪС СТРАСТ – запалете вътрешния си огън, за да живеете със страст.

„Жените, които се държат прилично, рядко творят историята” Анита Борг

Жените са страстни по рождение. Ние обичаме силно. Плачем горчиво. Когато се встрастим в нещо, променяме света. Героините, които са живели по времето, когато силните жени не са били на мода – като френската предводителка Жана Д’Арк, американската реформистка  въздържателка Кари Нейшън, Хариет Тубман, която премахва робството и активистката за женски права Маргарет Санжер, са променили света,понеже техният плам ги е карал да отстояват това, в което вярват. Жените са извоювали своето място и в изкуствата: танцьорката Айседора Дънкън, блус певицата Ела Фицджералд, художничката Джорджия О’Кийфи, журналисткта Катрин Греъм. Всички те пламенни и талантливи жени – жени като вас.

„Ако искаш да ти се свърши някаква невъзможна работа, дай я на жена, която се пече на огън” Вики Л. Милацо

 • страстта разгаря пламъка на успеха, нека страстта ви води; открийте своя огън, за да заживеете със страст, пътят към страстта не е нито бърз, нито лек, страстта не гори еднакво  при всички жени;

2. ИНТУИТИВНА ВИЗИЯ

 • представете си неограничени възможности, за да можете да разберете своята визия;

Светът винаги прави път на онези, които знаят накъде вървят”

                                                                                      Мириам Виола Ларсен

Жените и интуицията вървят ръка за ръка, както дима и огъня. Идеята, че жените са повече подвластни на интуицията си, е така дълбоко залегнала в нашата култура, че повечето хора приемат това за даденост, без да очакват никакви научни доказателства.

Научно погледнато, по-големия сплениум на корпус калосум (фибридната тъкан, която свързва двете полукълба на мозъка) допринася за по-силна взаимосвързаност между лявото и дясното полукълбо на мозъка на жените. Някои учени вярват, че тази по-широка връзка дава възможност на жените да имат по-бърз достъп до двете полукълба на мозъка, при това по-лесно от мъжете. Жените са с по-развито дясно полукълбо, както учи старият мит; функциите на техния мозък са всъщност  по-цялостни и обобщени. Ние безпроблемно включваме в действие лимбичния мозък, където са по-висшите емоции, и инстинктивния мозък, който отговаря на самосъхранението, и тази цялостна комбинация от емоции,  инстинкт и познание, се равнява на женската интуиция. Но това не значи, че е безпогрешна….

 • поръчайте си от правилното меню – Много хора получават „идеалният брак“ или кариера, но откриват, че не това са поръчали. Когато вземете решения, които ще повлияят на живота ви, запитайте се дали те отговарят на вашите страсти  и интуитивни виждания. Ако ястието, което желаете не фигурира в менюто, може би не сте попаднали там, където трябва… Бъдете с разкрепостен ум-поръчайте си нови менюта. Ако се озовете в ситуация,която не отговаря съвсем точно на представите ви за бъдещето,оставете си отворена вратичка за нови преживявания.
 • действайте, дори да нямате гаранция за успех; тишината събужда въображението;

напишете интуитивно своя път към хаоса; свържете своята визия със страстта си;

3. АНГАЖИРАНОСТ

 • Laterna Magica-Plovdiv,Kapana streetЗарежете перфекционализма; опитомете страховете си, за да ги покорите; подгответе се да се забавлявате; сформирайте своя поддържащ екип;направете крачка, за да летите нависоко; скъсайте със зависимостта „да се чувствате добре”; занимавайте се с големите неща едно по едно; ангажирайте се с това, което е правилно, а не с това ,което е лесно; заемете се с детайлите; премахнете ограниченията; сама си бъдете лотария;

Твърде много хора очакват да получат отплата без да са вложили  нищо /Именно затова казината и лотариите са толкова популярни, понеже хората искат да спечелят без да работят. Аз вярвам в създаването на собствена лотария – колкото по-упорито работя, толкова повече ми върви. Така прави и Дарин Кагън, когато си поставя за цел да стане спортна коментаторка, жена в мъжки свят.Тя всеотдайно работи през уикенда, без да и плащат. Това е много повече, отколкото шефовете й очакват, затова тя удря джакпота най-неочаквано.

 • не се посвещавайте на умопомрачение;

Всеки ден прави по нещо, от което ме е страх.” Елинор Рузвелт

4 . ГЪВКАВОСТ

 • Упражнявайте гъвкавостта си, за да не изпускате нови възможности;

Ако не се променяме, значи не растем. Ако не растем, значи не живеем истински” Гейл Ший

plane

5. ГЕНИАЛНОСТ

 –

 •  Увеличете своята интелигентност, за да постигнете успеха по-бързо;

„Според мен особеният гений на жените е електричеството в движенията, интуицията в поведението и духовността в мисленето.“  Маргарет Фулър

– жените си сътрудничат по гениален начин,сътрудничеството е колективен гений, гениалността е комбинация от висок коефициент на интелигентност и упорита работа.

6. ПОЧТЕНОСТ Поддържайте безкомпромисна почтеност, за да постигнете истински успех

„Характерът се изгражда бавно, но може да се срине с невероятна бързина.“

Фейт Болдуйн

В професията, в която доверието играе най-голяма роля преобладават  жените. Според статистическо изследване  от Ню Джърси това е професията на медицинските среди, в която 94 % са жени. Една от професиите, на които хората най-малко се доверяват, е продавач на коли втора употреба, където има 2 % жени… Освен това те представляват 6,9 % от затворниците, което показва че на жените като цяло може да се вярва, че спазват законите и вършат това, което трябва. Изборът, който правим определя дали ще живеем свободно, или в затвор,като не става дума за физически затвор. Никоя жена не би влязла в затвора доброволно, за да си бъде сама надзирателка, въпреки че всеки път, когато нарушаваме почтеността, ние се обричаме на един вид духовен затвор. Почтеността има последната дума по отношение на това дали ще достигнем възход или падение, дали ще оцелеем, или ще се пречупим. Когато безкомпромисната почтеност е наш водач, тогава успехът ни ще бъде неподправен.

  – накърняването на почтеността пропилява възможностите – Изкушенията в света на бизнеса са многобройни, както и в личната сфера. Независимо колко сложно изглежда едно решение на пръв поглед,когато го сведем до основните неща, обикновено то е невероятно просто: прави това, което трябва, а не това което ти се вижда най примамливо. Практиката показва, че жените които постоянно действат по нечестен начин, не само пропиляват възможности ,но и се разоряват, като в крайна сметка се обричат на падение.

„Почтеността е крехка. Ако правим дори и съвсем малки компромиси, тя бързо се разрушава.” Вики Милацо

 1.  ИЗДРЪЖЛИВОСТ –

„Няма да ме победят.” Роуз Кенеди

„Не можеш да израснеш без болка и несгоди.” Вики Милацо

 Заредете се с издръжливост, за да влеете енергия в живота си; продължавайте да танцувате, докато постигнете своята пламенна визия; поддържайте издръжливостта си с постоянство; подкрепете с последователни малки отплати – грижете се за себе си подхранвате с енергия своята визия – използвайте картини, звуци, миризми, вкусове, допир, не изпускайте от поглед светлината, запасете се със знания, осигурете си помощници, давайте си почивка от маратона, радвайте се на успеха, мислете праволинейно:

 1. ПРЕДПРИЕМЧИВОСТ – Превърнете се в директор на собствения си живот и кариера

„Разбери какво обичаш да правиш най-много и намери някой да ти плаща, задето го вършиш” Катрин Уайтхорн

Раждали ли сте блестяща идея още като дете ? Продавали сте сладкиши,картички или дребни предмети? Започнали ли сте нещо сами? Ако е така значи може би сте предприемчива по природа. Много жени са точно такива. Жените в САЩ притежават повече от 6,7 милиона фирми, които генерират 1,2 трилиона долара бизнес приходи..

 • изградете една изключителна структура; действайте като директор; осъществявайте финансов контрол във вашето предприятие; и основно бъдете си фен номер 1; всичко е маркетинг; очаквайте айсберги; разрешете проблемите бързо и решително; вслушвайте се; не се превръщайте единствено в продукт; не се подценявайте; не разчитайте прекомерно на групови връзки; инвестирате в отношения, които са печеливши за всички страни; състезавайте се само със себе си; изцапайте си ръцете; постоянно си правете списъци; изградете системи, които да работят за вас.
 1. ОБНОВЛЕНИЕ – Възвръщайте жизнената си енергия чрез често обновлениеSofia Loren

„ Колко са арогантни хората – да се държат така, сякаш животът ще продължава вечно! Не пропилявайте нито един ден…“

 Сара Дилейни 107 годишна

Планувайте как да си възвръщате жизнената си енергия по същия систематичен начин, както планувате кариерата си.                                                                                                                Вики Милацо

 • Обновете отношението си към самата себе си; ежедневно обновявайте  физическата си енергия – заредете се, движете се, отспете си, очистете се, разтрийте се, поглезете се, дишайте дълбоко, разтривайте кожата си, просто кажете не, стремете се към постижима спортна форма – поддържайте се здрави. От това зависи животът ви и любовта ви към този живот.
 • Попълнете запасите от емоционална енергия – махнете се, отидете  на виртуална почивка – вана със свещи, чаша вино и любимия ви компактдиск; изтегнете се на хамака  в задния двор или се сгушете в леглото с някоя любима книжка. Жените са чувствителни същества. Ние обичаме  скъпите материи, екзотични миризми, музиката, танца и изкуството. Да поглезим сетивата си от време на време с подобен пир е второто нещо, което можем да направим, ако не можем да се махнем.
 •  Абстрахирайте се; намирайте забавното; радвайте се на момента; оставете го да си върви; сами си направете купон; най-напред яжте десерта;
 • Подхранвайте духа си – хранете се само с висококачествени продукти, предизвикайте сетивата си – галерия или музей; дайте искра на интелекта си чрез някоя нова книга;  променете своята умствена нагласа и не се поддавайте на негативност.
 • Обновявайте енергията си с хора, който обичате – прекарайте времето си заедно, създайте и традиции, създайте си спомени, срещайте се с приятелките си, празнувайте всеки етап от пътя;
 • Обновете се, като давате!
 1. ЖЕНСКИ СИНТЕЗ – Съберете се с невероятни жени, за да постигнете невъзможното

„Имам чувството, че жената има нещо недоизследвано, което само една жена може да изследва.”

                                                                                                Джорджия О’Кийфи               

 Ако прекарате един ден със силни, креативни, преуспяващи жени, ще се върнете пулсиращи от енергия и идеи. Това е женски синтез. Синтез възниква тогава, когато се сливат различни или отделни елементи  със своя собствена специфика в едно обединено цяло. Когато жените се събират заедно и споделят  своите различни преживявания, страсти, визии, страхове и обещания, се получава една удивителна спойка. От тази спойка се ражда  искрата на изключителността  и едно проникновение, което нито една от тези жени поотделно или пък в друга комбинация не би могла да  вдъхнови. Женският синтез е най – мощната от всички женски сили.                             

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *