Картичка до Австралия

Други

 

Избрах полета на модерната комуникация да изпрати посланието, което нямаше как да бъде доставено поради световната епидемична обстановка на 2020 година. Март месец официално затвори държавните границите и ограничи транспорта на нашата планета. В търсене да се намери ваксина и човечеството да е спокойно за бъдещето си, всяка страна ръковoдена от Световната здравна организация предприе мерки, за да предпази населението си от Covid-19.

Моят близък приятел и роднина Крис, който е роден и израснал в София, също беше в капана на тази обстановка, като австралийски гражданин, но пребиваващ в родната си България. Той мина през не  малко изпитания и живеейки в изолация 14 дни,  премина успешно карантината си и  в Австралия, даже беше сертифициран, за да може  да прегърне близките си след Великден. Миналата седмица исках да му изпратя картичка, защото утре има рожден ден, но Австралия е забранила през пандемията това да се случва.

Това е картичка за рожден ден, но с неговият подпис, защото исках да споделя естетиката, точността, хармонията, интелекта и обичта, която предава на своите близки и извън границите,  споделяйки ни знанията си, всичко което умее да прави, мъдростта която е натрупал, пазейки ревностно българският дух и разказвайки с гордост за корените си.

Вчера беше много разведряващ неговият message и ми дойде точно навреме за да ме подсети някои неща. Това беше отговорът на една дама по тяхната телевизия, в предпочитано от него предаване, която позна в коя държава се  намира Пловдив.  Той след това ми беше написал Е.. Пловдив е най-известният град в света.“ 😉

 

 

 

 

 

 

Има нещо, което никой на света не притежава така добре, както той  и това е силното чувство за хумор. На няколко езика може да разкаже виц, на който всеки се превива от смях. Рядко  са артистите на сцената на живота, които успяват да разсмиват така и притежават изумителна памет, гениалност..

Впечатлена съм от акварелите, излъчващи мекота и нежност. /За съжаления снимките не са добри, защото са правени през стъклото/  и съм използвала личната си кореспонденция.

 

Също така кулинарните тайнства и най-вече точените кори на баница с българско сирене от Автралия: Чакаме рецептата 🙂

 

Мароканската манджа и всички вкусни десерти:

 

Прекрасната  градина, за която всеки съсед мечтае, но малко знаят формулата и тайната на тази прелест:

 

Чакамете в България да ни попееш и посвириш, сготвиш вкусно и най-вече да се посмеем. Липсваш ни!

Акварелист от Австралия

 

Обичаме те, Крис! Бъди щастлив и в деня на раждането ти!

Прегръщаме те топло!

От Босакови 🙂

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *