Зонова терапия – Уникалната система за точков масаж – Джоузеф Корво

Здраве и храна Наука

Лечебен метод с традиции и бъдеще..

Младост, Красота и Здраве само за десет минути..

И вашите ръце могат да правят чудеса..

 

ЗОНОВАТА ТЕРАПИЯ като техника за допит е стара колкото човечеството – човек се ражда с това.

Ако ударите главата си във вратата, първото нещо, което  правите, е да докоснете с ръка удареното болезнено място и да го притиснете.

Научна основа на зоновата терапия

За разлика от другите системи, като акупунктурата, ЗОНОВАТА ТЕРАПИЯ се базира върху научни познания. Има известно съвпадение  между рефлексологията и ЗОНОВА ТЕРАПИЯ.

Според науката тялото ни е електромагнитно поле с електромагнитни потоци, протичащи през него. Десет главни невидими електрически потоци, преминават през него, в посока към пръстите на краката и пръстите на ръцете. Областта, която се обхваща от всеки поток, се нарича ЗОНА. Тялото е разделено на две равни части и има пет зони в лявата и пет – в дясната. Всички органи и жлези с вътрешна секреция и нервна система попадат в тези зони.

 Зона 1-2

Зонова терапия - Джозеф Корво
Зонова терапия – Джозеф Корво

Започва от върха на главата, спуска се през центъра на челото и носа и продължава надолу през центъра на тялото, разклонявайки се към палците и големите пръсти на краката

Зона 3-4

Започва от върха на главата, минава през очите  надолу през тялото към показалците и вторите пръсти на краката.

Зонова терапия - Джоузеф Корво
Зонова терапия – Джоузеф Корво

Зона 5-6

Започва от върха на главата, спуска се през очите и продължава надолу към средните пръсти на ръката и третите пръсти на краката.

Зона 7-8

Започва от върха на главата, преминава през средното ухо и продължава надолу към безименните пръсти и четвъртите пръсти на краката.

Зона 9-10

Започва от върха на главата, минава през външното ухо и продължава надолу към малките пръсти на ръцете и краката.

За автора

„Започнах да проявявам интерес към лекуването още от 7 годишната си възраст , когато лекувах майка си и приятелите си от главоболие чрез масаж. Щастлив бях да възприема от Франц Хенбах рационален системен подход. Станах негов ученик и започнах  да изучавам освен практиката и теорията.

Практикувам ЗОНОВА ТЕРАПИЯ в продължение на 30 години – по-дълго отколкото колкото и да е друг – и съм  станал най-известният лечител в света. Моята световна репутация беше изградена от постигнатите резултати.  Кралски особи, филмови звезди, известни бизнесмени и политици идват при мен, много от тях с препоръка от Барбара Картланд.“

ТЕХНИКА НА ДОПИР

Зонова терапия, лицев масаж
Зонова терапия, лицев масаж

Всеки човек притежава инстинкт за лечение и облекчаване на болката чрез допир. Зоните на тялото се различават малко при отделните индивиди. Обикновено мястото е възбудено или чувствително, в резултат на натрупаните токсини. Ноктите трябва да са изрязани, за да не нараните кожата. Използва се меката възглавница на палеца. Винаги масажирайте с кръгови движения НАГОРЕ И НАВЪН. Можете да въздействате достатъчно дълбоко, върху различни точки за пресура, увеличавайки натиска. Помнете , че по този начин отстранявате токсините, които са блокирали нервните окончания и позволявате на кръвта и кислорода да достигнат до лицето. Изключение правят само точките 2, 4 и 15, които трябва да се масажират по-нежно.

Програма за лицето

Десетминутно чудо

Лицето е най-важната анатомична част, защото винаги е на показ. Несъмнено през по-голямата част от живота ни тялото ни е облечено в дрехи и приятелите и непознатите съдят за нас по това, което виждат – ЛИЦЕТО. Върху лицето се отразяват чувствата и мислите ни и то е първото нещо, което хората забелязват, харесват или не харесват у нас. Тъй като то е изградено от мускули, кожа и нерви, точно както и останалата част от тялото ни , минавало ли ви е някога през ум, че ако му обърнем повече  внимание, то ще стане по-здраво, по-гладко и по-красиво?

Лицев масаж

Жизненоважни точки на натиск

 1. Умствена стимулация
 2.  Хипофизата и третото око

  Зонова терапия - Джозеф Корво
  Зонова терапия – Джозеф Корво
 3.  Дебело черво
 4.  Стимулация на бъбреците
 5. Функция на здравите черва
 6. Стомашни проблеми
 7. Помощ за далака при отделяне на износени кръвни клетки
 8. Панкреасът и здравата кожа
 9. Черва – Отстраняване на запека и липса на блясък на кожата
 10. Стимулиране на белите дробове и приток на кислород
 11. Засилване на половото желание
 12. Помощ на черния дроб и лимфната система
 13. Тонизиране на цялата нервна система
 14. Тонизиране на цялото тяло
 15. Подпомагане дейността на щитовидната жлеза, за да се чувствате добре

 

 

Как да масажирате лицето си:

Първо измийте, почистете и добре подсушете лицето. След това като се ориентирате по картата на лицевите точки и съответните снимки, започвате работа върху всяка точка поред от  1. до 15. Всяка точка се масажира около 30 секунди.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *